DIJAMANTSKA DERMOABRAZIJA

DIJAMANTSKA DERMOABRAZIJA

Mikrodermoabrazija je neinvazivna i blaga metoda uklanjanja površinskog, izumrlog sloja kože koja se radi sa ciljem poboljšanja same teksture epiderma. Reč je o tretmanu koji je prvi put primenjen pre nešto više od 30 godina u Italiji, i od tada je postao jedan od najpopularnijih u čitavom svetu. Zapravo se radi o pilingu mrtvih ćelija epiderma koji se primenjuje pomoću dijamantske sonde.
Predstavlja efikasnu alternativu skupljim i invazivnijim procedurama poput plastične hirurgije, hemijskih pilinga i injekcija Botoxa. U poslednje vreme, pored dama,sve veći broj muškaraca se odlučuje za ovaj vid tretmana.Mikrodermoabrazija uklanja mrtve slojeve s površine kože, dubisnki čisti pore i stimulIŠE cirkulaciju I proizvodnju kolagena. Dijamantska mikrodermoabrazija poboljšava celokupan izgled i kvalitet kože, uklanja spoljni sloj kože (epidermisa) i na takava način rešava razne probleme na koži, od starenja, akne, ožiljke, strije i pigmentacijske mrlje.

Tretman pruža čvršću kožu, svežinu i ujednačeni ten koji se neprestano poboljšava tokom vremena. Odmah nakon tretmana, pacijent može osetiti da je koža mekanija i jako glatka.
 Vaša koža je sastavljena od dva glavna sloja, epidermisa i dermis. Epiderm je sloj najbliži spoljašnjem svetu. To je skup mrtvih ćelija kože na drugom sloju ćelija koje su u procesu starenja. Najviši sloj se naziva stratum corneum. Stratum corneum uglavnom deluje kao prepreka između spoljašnjeg sveta i donjih slojeva kože i upravo on ne dozvoljava kremi ili losionu prodor do dubljih slojeva usled čega dolazi do pojave nesavršenosti na koži u vidu finih bora.

Princip mikrodermoabrazije se zasniva na tretiranju ovog dela kože. Uklanjanje stratum corneum-a telo tumači kao blagu povredu i otpočinje sa regeneracijom tog dela kože podstičući pojavu novih ćelija.

Preko prethodno očišćene kože lica pripremljene za tretman specijalizovanim aparatom se postepeno prelazi, a izbegavaju se regije usana i kapaka. Na taj način se sondom lagano uklanja površinski sloj kože koji se istovremeno usisava ugradnim vakumom. U zavisnosti od regije koja se tretira, podešavanjem intenziteta rada sonde, može se prodreti i u nešto dublji sloj kože, po potrebi. Stepen dermoabrazije određuje se veličinom dijamantske sonde, brzinom prelaza i brojem prelaza preko pojedinih regija. Ovim pilingom se zapravo emituju signali dubljim delovima epidermisa koji podstiču proizvodnju kolagena i elastina.Na kraju tretmana se na kožu nanose specijalizovani losioni i kreme sa zastitnim faktorom, čime se tretirana oblast rehidrira i pospešuje rast novih ćelija. Po završetku tretmana vaše lice će odisati svežinom i na dodir biti izuzetno glako. Mikrodermoabrazija se preporučuje osobama svih starosnih dobi i svih tipova kože.

Sjajne rezultate uočiće i oni sa starijom i oni sa mlađom kožom, pojedinci svetle ili tamnije puti, a rezultati u vidu uklanjanja sivila sa lica, vraćanje njegovog zdravog sjaja, ublažavanje finih linija, redukcija mitisera i akni, kao i manjih ožiljaka biće više nego očigledno već nakon prvih tretmana. Budući da podstiče mikrocirkulaciju , mikrodermoabrazija omogućava bolju ćelijsku ishranu, te brže i potpuno upijanje svih aktivnih materija koje se nalaze u preparatima za negu. Na taj način stare i izumrle slojeve kože zameniće novi mladi, obogaćeni potrebnim hranljivim supstancama. Nakon mikrodermoabrazije se bez vidljivih oštećenja kože smanjuju, a u nekim slučajevima i potpuno uklanjaju:

 • Bore
 • Ožiljci
 • Staračke pege
 • Pigmentacije uzrokovane suncem
 • Melazme
 • Akne i ožiljci od akni
 • Pojačana masnoća kože
 • Proširene pore..

Primenom mikrodermoabrazije lica podstiče se intenzivno obnavljanje kože i poboljšava se njena tekstura. Osim što se ovim putem uklanjaju sve izumrle čestice sa površine kože, vakum masaža sonde poboljšava čišćenje lica, cirkulaciju i limfnu drenažu. Koristi se za regulaciju masnoće kože, za smanjivanje izuzetno proširenih pora, za korekciju sitnih bora, uklanjanje površinskih ožiljaka , ožiljaka od akni i staračkih pega, te za odstranjivanje melazme i plitke hiperpigmentacije. Jedna od najvećih prednosti pak je činjenica da se radi veoma neagresivnom, nehirurškom tretmanu kojim se postiču izvanredni rezultati, a nije potrebno vreme za oporavak.

Ova metoda je potpuno ne invazivna, bezbolna i bez perioda oporavka.

U zavisnosti od regije, izmedju 30 min. i 45 min. Rezultati su vidljvi odmah nakon tretmana, ali se preporučuje serija od 6 tretmana u zavisnosti od tipa i stanja koze,kao i zeljenog rezultata. Tretmani se rade u razmaku od 7 do 14 dana. Sam tretman je veoma prijatan. Potrebno je ponavljati ga s vremena na vreme, u skladu sa savetima i preporukama kozmetologa, a taj broj će oscilirati i u zavisnosti od tog šta želite da postignete. Mikrodermoabrazija je veoma zahvalna i prilagodljiva metoda, te je možete kombinovati sa drugim tretmanima.Ovaj specijalizovani piling se osim na koži lica može primenjivati i na drugim delovima tela poput vrata i dekoltea, po preporuci stručnog lica.

Ovaj tretman nema nus pojave, i upravo to je ono što pojedinci koji su se podvrgli tretmanu izuzetno vole. Eventualno se kod pojedinih individua sa izuzetno osetljivom kožom lica može pojaviti kratkotrajno i blago crvenilo, koje će proći već nakon sat vremena. Takođe, moguće je da dođe i do manjih podliva na mestima na kojima vakum jače povuče kožu, ali to je izuzetno retko i tragovi će nestati nakon nekoliko dana. Kozmetolozi preporučuju ovaj tretman čak i onima koji imaju senzitivno lice sklono alergijama. Budući da koža može biti za nijansu osetljivija po završetku tretmana, ne savetuje se izlaganje suncu u narednih 24 sata.

Upozorenja:

 • Trudnice ili žene u toku menstrualnog ciklusa
 • Epileptičari
 • Pacijenti sa malignim oboljenjima
 • Pacijenti čije se rane nisu zalečile nakon operacije
 • Sa akutnim ili zaraznim bolestima
 • Sa srčanim bolestima ili pejsmejkerom
 • Bolestima bubrega (kamen/pesak u bubregu)
 • Koji imaju metalne predmete (šrafovi, itd) ili silikonski gel
 • Ko ima povišenu telesnu temperaturu
 • Genetska hiperosetljivost
 • Koji imaju izrazite i duboke oziljke na licu
 • Ko ima aktivne keloide i akne
 • Sa oboljenjem rozacee
 • Sa bradavicama i proširenim kapilarima koje se nalaze na mestu koje treba da bude podvrgnute tretmanu
 • Nedavnim herpesom i autoimunim obolenjima. a pojedinci koji su se izložili hemijskom pilingu moraju sačekati izvesno vreme pre primene mikrodermoabrazije.