LASERSKO PODMLAĐIVANJE

LASERSKO PODMLAĐIVANJE - UKLANJANJE PORA, BORA

Pore se nalaze na celom telu. Ovi mikroskopom vidljivi otvori omogućavaju koži da obavlja svoju termoregulatornu funkciju, tj. luči znoj i druge tečnosti. Pore su veoma važne u regulaciji vlažnosti i temperature, kao i za izbacivanje viška sebuma na površinu kože.
Prosečan broj pora na ljudskom telu je oko milion, a kada je reč o licu, muči nas nekoliko desetina ili stotina pora koje su proširene i znatno vidljivije od ostalih. Proširene pore najčešće se javljaju na licu – nosu, čelu, bradi ili obrazima. Iako se povezuju sa masnom, problematičnom kožom sklonoj aknama, mogu se javiti i kod drugih tipova kože kao posledica neadekvatnog čišćenja i nege lica, usled nanošenja previše šminke, izlaganja jakom suncu bez zaštitnog faktora, kao i zbog genetske predispozicije. Starenje je veoma važan faktor za pojavu proširenih pora jer s godinama koža gubi kolagen i elastičnost, čime se narušava njen opšti kvalitet, pa mali otvori na koži postaju veći i vidljiviji.
Obzirom da je koža lica najizloženija spoljnim uticajima, na njoj se najviše poznaju tragovi vremena. Starenjem se smanjuje produkcija kolagena, ključnog proteina mlade, čvrste i sjajne kože, što je glavni uzrok pojave finih linija, kasnije bora i tamnih podočnjaka, lice gubi volumen, dok se elastičnost kože smanjuje. Ove promene kože prepoznajemo kao početne, vidljive znakove starenja i vreme je da razmišljamo o tretmanima, pre svega onim koji mogu obezbediti stvaranje novog kolagena. Sa podmlađivanjem lica najbolje je početi u tridesetim godinama, jer je to period kada se javljaju prve sitne bore oko očiju i usana.
Laserski tretman  je napravio revolucionarni skok u podmlađivanju i estetskoj medicini uopšte.

Njegova fascinantna efikasnost je potvrđena u brojnim naučnim časopisima, a koristi se u najeminentnijim svetskim klinikama kao omiljena procedura brojnih poznatih ličnosti sa crvenog tepiha.

Laser deluje tako što podmlađuje kožu, a istovremeno poboljšava ten i teksturu kože, smanjuje brojne nejednakosti i nepravilnosti na koži, čineći je sjajnom, mekanom, glatkom i podmlađenom, uz minimalan period oporavka.
Primena laserske Q-Switch tehnologije u suzbijanju proširenih pora pokazala se kao veoma uspešna kod naših klijenata, kako zbog rešavanja problema proširenih pora, tako i zbog činjenice da se tokom ovog tretmana poboljšava opšti kvalitet kože.može bitno popraviti izgled kože i smanjiti posledice njenog starenja. Poboljšava ten i stimuliše kožu da bude čvršća, zdravija i otpornija jer stimuliše stvaranje i remodelovanje kolagena. Odlični rezultati se osim na licu i vratu, postižu i na koži šaka, koje često odaju godine.

Laserski tretman se primenjuje uz pomoć jednog od najkvalitetnijih lasera Q- Switch tehnologije na svetu. Efekat se postiže uz pomoć laserskog snopa određene talasne dužine, koji prolazi kroz kožu neoštećujući je. U potkožnom tkivu se stimuliše sinteza kolagena i elastina- glavnih proteina koji našoj koži daju elastičnost i potporu.
Laser objedinjuje pozitivna dejsta lasera koji regenerišu epiderm, sa termičkim efektima ND YAG lasera koji zateže kožu, tako što vrši sintezu kolagenih i elastičnih vlakana.

Uz pomoć talasne dužine laserskog pulsa, dobija se jedinstveni efekat podmlađivanja, time što se deluje na sve slojeve kože istovremeno. Ako se tome doda i prelaz preko bukalne sluzokože, dobija se efekat koji će vaše lice učiniti neodoljivim.
Laser koji koristi snažnu Q.switched tehnologiju, sa frakcionisanim – podeljenim laserskim zrakom vodimo na različite dubine kože zavisno od potrebe, od površnih do dubokih.Koža proizvodi novi kolagen koji čini kožu mladom i jedrom, pa dobijamo podmlađivanje sa očuvanim prirodnim izgledom.

Sve osobe koje imaju fine linije ili bore na licu, površne ožiljke ili druge nepravilnosti na koži, opuštenu kožu, proširene pore, grubu i hrapavu kožu lica. svima koji žele vratiti mladalački izgled kože bez bola, igala i hiruških intervencija. Mogu ga bezbedno koristiti svi fototipovi kože, u svakom uzrastu i oba pola, i žene i muškarci.

 • Fine linije i bore na licu ili telu
 • Opuštena koža
 • Proširene pore
 • Neujednačen ten i tekstura kože
 • Smanjen volumen kože
 • Smanjen volumen usana
 • Sinteza kolagena i elastina
 • Medicinki laser odobren od strane FDA
 • Podmlađivanje svih regija lica
 • Zatezanje opuštene kože
 • Minimalan period oporavka
 • Bezbedna procedura za sve tipove kože
 • Učvršćuju kožu
 • Brišu sitne bore
 • Smanjuju crvenilo na licu
 • Sužavaju pore
 • Izbeljuju hiperpigmentacije

Tretman je potpuno bezbolan. Sistem hlađenja u toku same procedure omogućava maksimalnu udobnost. Većina klijenata tretman opisuje kao blago peckanje, samo u trenutku impulsa lasera. Ukupno vreme trajanja tretmana jeste 20-40 minuta.

Tretmani laserskog podmlađivanja kože se najčešće rade na celom licu, ali se za određene problematične regije mogu raditi i parcijalno. Dodatno se mogu tretirati regije vrata, dekoltea i šaka.

U zavisnosti od individualnih osobina kože preporučićemo Vam broj potrebnih tretmana. Radi postizanja maksimalnog efekta, obično radimo seriju od 3 – 6 tretmana na 2-6 nedelje, ukoliko se radi kao jedina procedura. Kada se dostignu maksimalni rezultati, preporuka je da se tretman ponovi dva-tri puta godišnje radi održavanja željenog stanja kože.

Većina klijenata značajne rezultate vidi već nakon 2 tretmana, ali je za postizanje maksimalnog efekta najčešće potrebno proceduru ponoviti 3 puta.
Protokom vremena uz ponavljanje tretmana rezultati postaju još vidljiviji. Koža lica je zategnuta, ten ujednačen, proširene pore i bore manje vidljive, a celo lice je podmlađeno.

Bezbednost je na najvišem mogućem nivou i nema nikakvih neželjenih efekata. Nakon tretmana kod nekog može izostati blago crvenilo ili otok koji se povlače nakon 24-48 sati, a možete se odmah vratiti svojim uobičajnim aktivnostima. U dogovoru sa nama biće vam savetovana krema za zaštitu od Sunca u letnjim mesecima, koju treba mazati po zadatom protokolu. Nakon samog tretmana  možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, aplikuje se samo krema sa visokim faktorom zaštite od sunca.