ULTRAZVUČNO ČIŠĆENJE LICA

ULTRAZVUČNO ČIŠĆENJE LICA

Zahvaljujući savremenoj tehnici i tehnologiji danas su nam na raspolaganju tehnike pilinga koje, osim efekta uklanjanja površinskog, mrtvog sloja ćelija kože, dubinski čiste kožu i pospešuju cirkulaciju i limfnu drenažu.
Zbog svoje efikasnosti i prijatnosti tokom upotrebe, jedan od najpopularnijih savremenih pilinga jeste Ultrazvučni piling.
Osim pilinga kože i dubinskog čišćenja epidermisa, ovim tretmanom se utiče na hidrataciju, tonus, cirkulaciju i diskolorizaciju kože. Na pravilan način se omekšavaju kaverozna vlakna i tako se epiderm priprema za bolju apsorpciju preparata za negu lica koji se mogu uneti uz pomoć špatule.

Tretman se osim za redovno čišćenje lica preporučuje kao uvodni tretman u tretmane podmlađivanja. Rezultat je trenutno vidljiva čistoća, zategnutost i osveženje, kao i bolja prokrvljenost i vlažnost kože.

Kako biste svim hranljivim supstancama koje na svoju kožu nanosite putem seruma, maski, koktela i krema omogućili da dopru do dubljih slojeva epitela, neophodno je da se najpre oslobodite svih nečistoća u vidu mrtve kože, ali i bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama koji žive na površini nase koze. Dejstvom elastičnih mikro-vibracionih talasa sprovode se četiri bazična modaliteta dejstva: precizno se eksfolira stratum corneum, vrši temeljno čišćenje kože, koža se hidrira, poboljšava cirkulacija i vrši oksigenacija, uz istovremeno obnavljanje i rejuvenaciju kože.

Na početku ovog tretmana radi se priprema lica. Nakon toga se nanosi tanak sloj gela na lice. Tretman se obavlja uz pomoć aparata. Deo aparata koji se zove ultrazvučna špatula služi za direktan kontakt sa kožom lica. Čišćenje lica izvodi se ultrazvučnom špatulom. Dok se radi piling, prilikom svakog prelaska preko kože na špatuli ostaju komedoni (tzv. mitiseri). Aparat ultrazvučnom vibracijom izbacuje komedone iz kanala (nema nikakvog neprijatnog “cedjenja” mitesera!), takođe u isto vreme uklanja se tanak sloj površnih mrtvih ćelija kože lica. Nakon što se završi sa ovim tretmanom, na lice se stavlja maska koja umiruje, hrani kožu i skuplja proširene pore.

 •         masna koža
 •         koža sklona nepravilnostima
 •         aknozna koža
 •         proširene pore
 •         gubitak sjaja
 •         suva koža 

Tretman se preporučuje svim starosnim dobima i oba pola i predstavlja prvi korak svih procedura (anti-age, uklanjanje ožiljaka, hemijski piling, dermapen).

Otkriva novu kožu, glatku i meku!
Nova ultrazvučna tehnologija stvara visoko efikasnu eksfolijaciju uklanjajući 35-55% stratum corneum-a. Mrtve ćelije kože se uklanjaju, kao i višak masnoće i kozmetički ostaci, a pore se čiste, što sve rezultira duboko očišćenom glatkom kožom. Odgovarajući kozmetički proizvodi sada se mogu aplikovati i delovati na mnogo efikasniji način.

Miluje i vlaži isušenu kožu!
Posle eksfolijacije koža bude umirena i hidrirana funkcijom ovlaživanja. Komplementarni kozmetički proizvodi na vodenoj bazi određene jedinstvene molekularne strukture koja dopušta maksimum penetracije putem sonoforeze
aplikuju se neposredno nakon eksfolijacije.

Energizuje kožu da bude sveža, puna života!
Lica sivog, voštanog tena i smanjene skoro zaustavljene obnove ćelija, ostvaruju velike koristi od mogućnosti da se Ultrazvučnim pilingom oksigenizuje koža i njenim ultrazvučnim mikrovibracijma stimuliše lokalna cirkulacija.
Kao rezultat dejstva ove mikromasaže koža ostaje sjajna da prosto blista.

Koža ravnog glatkog tena!
Tretman nudi funkcije koje balans kože podižu na viši nivo, rezultirajući brilijantnim tenom. Akumulacije pigmenta i manji ožiljci koji su posledica raznih nedostataka mogu biti poravnati i izglađeni serijom tretmana. Koristeći kombinaciju fizičko – mehaničkih procesa i odgovarajućih proizvoda za negu kože, postiže se redukcija diskoloracije i poboljšava ten.

Tretman je apsolutno bezbolan i prijatan.

Tretman traje oko 30 minuta. Ultrazvučni piling lica se radi kao samostalan tretman čišćenja lica, ali i kao uvodni tretman za druge kozmetičke tretmane. Koristan je za sve tipove kože

Nakon primene ultrazvuka, na koži ne ostaju tragovi, što je karakteristično za mnoge druge tretmane čišćenja lica.
Rezultati su vidljivi odmah. Nakon tretmana u narednih 12h nije preporučeno šminkanje, sauna, treninzi, bazen, solarijum…

 • Trudnice ili žene u toku menstrualnog ciklusa
 • Epileptičari
 • Pacijenti sa malignim oboljenjima
 • Pacijenti čije se rane nisu zalečile nakon operacije
 • Sa akutnim ili zaraznim bolestima
 • Sa srčanim bolestima ili pejsmejkerom
 • Bolestima bubrega (kamen/pesak u bubregu)
 • Koji imaju metalne predmete (šrafovi, itd) ili silikonski gel
 • Ko ima povišenu telesnu temperaturu
 • Genetska hiperosetljivost