DERMAPEN MIKRONIDLING

DERMAPEN MIKRONIDLING

DERMAPEN (microneedling) tretman se svrstava u sam vrh antiaging metoda 21. veka!
Dermapen je aparat koji je napravio revoluciju u tretmanima lica i tela. Jedna je od najtraženijih procedura širom sveta.
Tretman kože dermapenom, najučinkovitija je metoda potpunog podmlađivanja kože i neizostavan korak svih ozbiljnih procedura koje imaju za cilj vratiti mladalačku jedrinu lica i tela. Osim klasičnog anti-aginga i osvežavanja lica, indikacije za primenu dermapena su i duboki ožiljci, ispod nivoa kože(ožiljci od boginja, ožiljci od akni). Strije su takođe indikacija za primenu dermapena, jer su i strije vrsta kožnog ožiljka sa deficitom kolagena, pa kolagen indukcioni tretman dermapenom daje odlične rezultate.
Dermapen terapija podstiče kožu da se regeneriše i poveća sopstvenu proizvodnju kolagena, čime postaje sveža i podmlađena.

Tretman se izvodi posebnim aparatom, dermapenom, koji je izrađen od nerđajućeg čelika i sadrži ketridž sa mikroiglicama, koje na koži stvaraju kontrolisane mikropukotine. Time se istovremeno stimulišu regenerisanje tkiva i proizvodnja kolagena na prirodan način, a omogućava i bolju apsorbciju kozmetičkih preparata i aktivnih supstanci koje se koriste tokom tretmana. Pomoću dermapena, unapređuje se kompletan kvalitet kože, poboljšava se prokrvljenost i oksigenizacija, ožiljci se redukuju, a koža podmlađuje.
Najveća prednost dermapen aparata je ta što su njegove iglice i do 5 puta tanje, a 100 puta gušće od drugih sličnih aparata. Dermapen bocka kožu na specifičan način, vertikalnim ubodima i time se pospešuje efekat prodiranja aktivnih supstanci u kožu.
Aparat pravi 1000-1600 uboda u minuti, što ljudska ruka ne može da napravi.

Iako se tretman čini bolnim i neprijatnim, to nije slučaj sa ovim aparatom. Zahvaljujući manje invazivnim heksaugaonim iglicama bol je smanjen, a potpuno se neutrališe nanošenjem anestetske kreme.
Kada pričamo o peptidima, ne možemo a da ne pomenemo činjenicu da su oni značajni za mnoge prirodne procese u koži, poput procesa zarastanja. Osim toga, povećavaju proizvodnju kolagena i elastina, tako da je koža nakon procedure zaglađenja i blistava.

Prilikom izvodjenja tretmana, upotrebljava se dermapen, aparat koji ima iglice koje su napravljene od nerdjajuceg čelika, a glava pena je sterilna i za jednokratnu upotrebu. Dve nedelje pre tretmana dermapenom preporučuje se da klijent uradi hemijski piling kako bi se tretman radio na savršeno čistoj koži. Svaka procedura počinje konsultacijama i razgovorom. Nakon toga sledi čišćenje kože i nanošenje anestetske kreme koja će umanjiti bol i učiniti tretman komfornim. Preko detaljno očišćene kože sledi bockanje mikroiglicama koje prave mikropovrede u pravom sloju kože (dubinu određujemo na osnovu stanja vaše kože ), gde se izaziva samolečenje i samoregeneracija.
Takođe, dolazi do povećanja broja fibroblasta i veće proizvodnje kolagena i elastina u koži, kao i boljeg stepena cirkulacije. Prelazi se u tri pravca horizontalno, vodoravno i dijagonalno, a nakon toga se nanosi sterilan mezoterapijski koktel, čiji sastav zavisi od problema koji se rešava. Koktel sadrži hijaluronsku kiselinu, vitaminske komplekse, aminokiseline, peptide, antioksidanse, ekstrakte biljaka, organski silicijum, EDTA i mnoštvo drugih sastojaka koji imaju fantastične efekte i neophodni su za zdravu, sjajnu kožu.
Nakon tretmana na kožu se nanosi maska koja će je umiriti, a zatim krema koja je hidrira, hrani i neguje.

Nakon kontrolisane destrukcije kože mikroiglicama, organizam izbacuje oštećeni deo i stvara novi kolagen. Efekti toga su takvi da se narednih dana koža sitno isperuta, a dobijeni rezultat je sličan rezultatu koji se dobija nakon hemijskog pilinga kože, pri tom je sve bezbolnije i bezbednije. U sledećoj fazi organizam stvara faktore rasta, koji podstiču i ubrzavaju stvaranje kolagena i obnovu tkiva. Podstiče se razvoj novih kapilara, poboljšava prokrvljenost kože, omogućava bolji dotok kiseonika i hranljivih materija, čime se poboljšava celokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože. Zato što se u koži nakon tretmana stvaraju mikrokanali, moguće je u duboke slojeve ubaciti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge korisne materije, pri čemu se i do 1000 puta povećava prodiranje velikih molekula kroz kožu, a efekti ovog, ni po čemu se ne razlikuju od efekata koji se dobijaju nakon tretmana klasičnom mezoterapijom

  • za podmladjivanje kože i uklanjanje površinskih nepravilnosti (bez obzira na regiju-lice ili bilo koji deo tela)
  • za ublažavanje bora, uključujuci one iznad usana i oko očiju
  • za ublažavanje i uklanjanje strija
  • za ublažavanje i uklanjanje tzv. proširenih pora
  • za ublažavanje i uklanjanje ožiljaka od akni
  • za ubacivanje u kožu aktivnih mezoterapijskih koktela

Broj i razmak izmedju tretmana zavisi od problema koji se rešava, a najčešce je to 3-5 tretmana s razmakom od 2- 4 nedelje! Rezultati su dugotrajni, poželjno je samo održavanje jednom u tri do 6 meseci.

Tretman Dermapen aparatom je neinvazivan i ne ostavlja ogrebotine, modrice i otoke. Nakon procedure ostaje samo blago crvenilo koje se povlači postepeno za 1 do 4 dana Efekti i svi benefiti se vide odmah već posle prvog tretmana. Kod površinske nege kože (hidratacija, uklanjanje fleka i slično), rezultati se vide odmah ili nakon 7 dana. Dok se kod dubokih bora ili ožiljaka rezultati vide tek nakon 2 meseca jer se tada stvara novi kolagen.

Tretman dermapen ne smeju koristiti trudnice i dojilje, osobe koje pate od epilepsije, dijabetičari i onkološki pacijenti.

Tretman se ne sme kombinovati sa laserskim tretmanima, hemijskim pilinzima, voćnim kiselinama, kao ni sa bilo kojim drugim invazivnim tretmanom lica.

Tretman dermapenom je bezbedan i na koži ne ostavlja nikakve tragove osim prolaznog crvenila i blagog otoka neposredno nakon tretmana. Crvenilo se, u izuzetnim slučajevima može zadržati do 48h, pa je najbolje tretman planirati pred vikend. U narednim satima (48 sati nakon urađenog tretmana), na kožu ne treba nanositi ništa i ne preporučuje se šminkanje, aktivna fizička aktivnost, bazeni, saune, vreo tuš, izlaganje UV zracima (sunčanje se ne preporučuje minimum 1 mesec od tretmana). Kreme sa zaštitnim faktorom su obavezni deo dnevne nege kako u letnjim tako i u zimskim danima. Nakon tog vremena nastavlja se sa uobičajenom negom.