FRAKCIONA RADIOFREKVENCIJA

TRETMAN LICA FRAKCIONOM RADIOFREKVENCIJOM

Svaka osoba stari svojim tempom i na različite načine. Neki s godinama dobijaju staračke pege, mrlje od sunca ili crvenilo kože, a drugi ipak imaju proširene pore, bore ili im je koža manje zategnuta. Moguće je da se prepoznajete u jednom ili u više ovih stanja.
Tretman lica frakcionom radiofrekvencijom je jedinstvena metoda za usporavanje starenja kože. Tehnika je posebno učinkovita kako na koži lica, tako i na koži vrata i dekoltea i može se primeniti na bilo koji tip kože.
Radiotalasni lifting lica se čini kao jedan od onih tretmana koji je dosta komforan, bezbolan, neinvazivan, bez neželjenih efekata i perioda oporavka.

Radiotalasni lifting lica je estetski tretman koji koristi energiju radio talasa za zagrevanje tkiva i stimulisanje proizvodnje kolagena u donjim slojevima kože i na taj način smanjuje pojavu finih linija i opuštene kože. Ovom tehnikom se postiže “remodeliranje” kože  kao i stvaranje novog kolagena i elastina.

Ovaj tretman predstavlja neinvazivnu alternativu hirurškom fejsliftingu i sličnim invazivnim tretmanima. Radiotalasna facijalna terapija je potvrđena od strane američke Uprave za hranu i lekove (FDA) kao neinvazivni tretman za ukljanjanje nesavršenosti na koži.
Radiotalasni lifting lica koristi snop radiotalasa koji prodiru u srednji sloj kože, zagreva ga i stimuliše proizvodnju novog kolagena elastina kao i kontrakovanja već postojećih kolagenskih spirala koje su se ispravile. Cirkulaciji i razmena materija u kožnim ćelijama se poboljšavaju.
Rezultat je jača, svetlija i zdravija koža na kojoj su znatno smanjene bore i fine linije.

Radiotalsni lifting lica je bezbedan, bezbolan i ne zahteva nikakvu anesteziju. Na tretirani deo tela se nanosi gel koji se malom sondom raspoređuje po koži zagrevajući je.

Za tretman se koristi specijalni gel bez štetnih hemijskih sastojaka i mirisa. On obezbeđuje da sonda nesmetano klizi po koži i ima bogatu hidrirajuću formulu koja obezbeđuje vlažnost kože tokom tretmana.

Sonda proizvodi efekat nalik na unutrašnju eksploziju, to znači da vibracija talasa (širenje i skupljanja) proizvodi mnogo sićušnih prostora unutar kožnog tkiva.
Gas i para se nalaze u tim mikroprostorima. U fazi skupljanja radiotalasi stvaraju pozitivan pritisak u tečne molekule dok se u suprotnoj fazi dolazi do negativnog pritiska ( depresije). U biološkom tkivu ovo stvara efekat jastuka. Ovo dovodi do bolje molekularne pokretljivosti unutrar kožnog tkiva, bolji energetski status, ubrzanu razmenu materija, razbijanje masnih molekula izazivača celulita, kreiranje novih kolagenskih niti itd.

 • Jača a mekanija koža
 • Popravlja teksturu i smanjuje izboranost kože
 • Redefiniše konture jagodica i brade
 • Omekšava bore i fine linije
 • Učvršćuje zateže opuštenu kožu lica i tela. Jača, svetlija i zdravija koža na kojoj su znatno smanjene bore i fine linije

Tretman traje oko 40 minuta ili duže u zavisnosti od površine kože koja se tretira. Dugoročni rezultati smanjenja bora i zatezanja lica se postižu serijom od 3-4 tretmana u zavisnosti od dubine bora. Ovaj niz tretmana se izvodi u periodu od 10 dana do 2 nedelje. Efekat nastaje zahvaljujući kumulativnoj sintezi kolagena i elastina.
Za održavanje postignutih rezultata, preporučuje se dodatno još jedan tretman svaka 2 meseca. Cilj je da se da se očuva i unapredi mladalački izgled. Tretman nema nezeljenih efekata.

Neposredno nakon tretmana u zavisnosti od osetljivosti koze neko može očekivati blago crvenilo, blagu otečenost i povećanu osetljivost kože praćenu peckanjem koje se veoma brzo gubi.

Pored kože lica,vrata i dekoltea, ova dermatološka procedura daje odlične rezultate kod opuštene kože tela kao što su nadlaktice, butine i stomak.

Ovaj tretman se preporučuje osobama koje žele da zategnu i podignu opuštenu kožu lica i umanje vidljivost bora i finih linija a ne žele pod nož.

Takođe se promoviše i kao odličan preventivni tretman koji sprečava prevremenu pojavu prvih znakova starenja posle 25. godine.

Radiotalasni lifting lica daje odlične rezultate u tretmanu bora i finih linija oko očiju, spuštenih kapaka i podočnjaka, bora na čelu i obrazima.  Nazolabijalne bore, opušteni obrazi, podbradak i bore na vratu i dekolteu su takođe dobri kandidati za radio talasni lifting.
 
 
 
 

Ukoliko patite ili ste u nekoj od sledećih kategorija, radiotalasni lifting lica nije dobra metoda posmlađivanja za Vas:

 • maligni procesi u telu,
 • bolesti vezivnog i mišićnog tkiva,
 • prisustvo pejsmejkera i metalnih implantata,
 • bolesti zgrušavanja krvi,
 • infekcija hepatitisom,
 • trudnoća i dojenje.

Trajanje efekata radiotalasnog liftinga lica je individualno i zavisi od godina i stanja kože kao i od zdravstvenog stanja pojedinca i načina života. Generalno, pozitivni efekti su vidljivi između 3 i 6 meseci pa čak i duže. Duže dejstvo je primećeno kod žena starosti od srednjih 30-ih do svojih srednjih 50-ih godina.