MEZOPORACIJA

MEZOPORACIJA

MEZOTERAPIJA JE TRADIOCIONALNA , NEHIRUŠKA METODA, KOJOM SE UNOSE AKTIVNI SASTOJCI U SREDNJI SLOJ KOŽE, TZV. MEZODERM.
Mezoterapija se primenjuje za revitalizaciju i vraćanje tonusa kože u tretiranju bora na licu, opuštene i dehidrirane kože lica, vrata i dekoltea. Sprovodi se i kao prevencija prvih znakova starenja kože, kod terapije ožiljaka od akni, za vraćanje sjaja koži, u terapiji prvih bora, u terapiji celulita, kao i u terapiji opuštene kože tela.
Veoma popularna metoda, vodi poreklo iz Francuske gde joj je prve temelje postavio pedesetih godina prošloga veka čuveni dr Mišel Pistor.
Osnovni princip mezoterapije, optimalna količina aktivnih supstanci i na pravom mestu, omogućava njenu uspešnu primenu u tretiranju problema iz različitih oblasti medicine ali i estetike.

Sa razvojem tehnologije, razvijali su se i alternativni načini unošenja mezoterapeutskih koktela – tzv. mezoterapija bez igle. U A1 Beauty Institutu tretman mezoterapije bez igle izvodimo najsavremenijom vrstom aparata za mezoterapiju koja nam omogućava prolaznost čak 80 do 90% aktivnih materija do dermisa što je 5 do 10 puta više nego kod starijih metoda za ubacivanje korisnih materija pod kožu tipa jontoforeze, sonoforeze…
Prednost ove napredne metode u odnosu na mezoterapiju iglama je to što se ne narušava integritet kože, nema rizika od infekcije, nema bola ni otoka.
Na ovaj način mogu se tretirati mnogobrojni estetski problemi lica – akne, bore, hiperpigmentacije, dehidrirana i opuštena koža, tamni kolutovi oko očiju, kao i tela (celulit, strije, opuštena koža),  (opadanje kose). Postupak nije bolan, a rezultati su vidljivi već posle samo jednog tretmana.
To je visoko delotvoran i bezbedan postupak koji u potpunosti odstranjuje tradicionalne injekcije s iglama i mikro-iglama. Postupkom dermoelektroporacije moguće je neinvazivnim putem preko kože, a ne ubodima iglama, u kožu i potkožno tkivo uneti i velike molekule, kao što su hijaluronska kiselina, fosfatidil holin, kolagen, vitamini, diuretici, vazdilatori i dr.

Mezoterapija bez igala koristi kombinaciju elektroporacije sa sonoforezom. Ovaj metod koristi simultanu primenu ultrasoničnih talasa sa elektroterapeutskim impulsima što značajno pojačava efikasnost mezoterapijskog tretmana. Ćelijska membrana privremeno postaje propusna omogućujući apsorpciju aktivnih supstanci iz mezoterapijskih koktela.
Već od 20-tih godina se može primenjivati kod svih tipova i stanja koža jer preko 100 aktivnih supstanci koje se nalaze u mezoterapijskim koktelima mogu se kombinovati i uticati na uklanjanje svih problema kože, kao i na vitalnost koja omogućava da koža ostane zdrava, jedra i sjajna sa godinama.

Aktivni sastojci se nanose na ciljanu regiju na koju se zatim deluje ultrazvukom čime se oni unose direktno u srednji sloj kože. Na ovaj način se neutrališu slobodni radikali, poboljšava se aktivnost ćelija kože, cirkulacija, proizvodnja kolagena i elastina.
Mezoterapija se često koristi u kombinaciji sa drugim tretmanima (higijensko čišćenje, mikrodermoabrazija, radiotalasni lifting, fitopiling, hemijski piling). Tretmani se uglavnom mogu realizovati bez prethodne pripreme, odmah nakon inicijalnih konsultacija.

Tretman je prijatan i bezbolan. Ne mora se unapred planirati jer ne ostavlja nikakve negativne posledice na koži.

 • Čišćenje kože i priprema za enzimski piling
 • Enzimski piling uz masažu

Enzimi prodiru u gornje slojeve tkiva, čiste pore i poboljšavaju ton i elastičnost kože. Ima efekat eksfolijacije, uklanja mrtve ćelije i stimuliše kožu na obnavljanje. To je prvi korak kod ublažavanja bora, pora i pigmentacije.

 • Nanos mezoterapijskog koktela

Mezoterapijski koktel se priprema prema potrebama vaše kože. To su čiste, visokokoncentrovane supstance hijaluronske kiseline, vitamina, aminokiselina, antioksidanata… uz pomoć kojih stimulišemo kožu i otklanjamo negativne posledice stila života i uticaja spoljašnje sredine.

 • Lifting masaža
 • Završne maske
 • Rehidrataciju i postizanje svežeg izgleda
 • Brzi oporavak kože nakon hemijskih pilinga i laserkih tretmana
 • Eliminisanje posledica preteranog izlaganja uv zracima (sunce, solarijum)
 • Eliminisanje posledica aerozagadjenja, pušenja, stresa i nezdravog načina života
 • Eliminisanje posledica nepravovremene i neadekvatne nege kože
 • Redukcija bora
 • Ublažavanje podočnjaka
 • Popravljanje tonusa
 • Održavanje rezultata postignutih nekom drugom metodom (fileri, botox, nehiruški ili hiruški lifting lica, vrata i dekoltea, klasična mezoterapija).
 • Podmlađivanje kože
 • Ubrzavanje mikrocirkulacije
 • Zatezanje kože i lifting

Možemo tretirati lice, vrat i dekolte.

Tretman mezoporacije lica ne boli. Ovaj tretman nema nuspojava, jer su aktivne susptance i kokteli koji se ubacuju u kožu klinički sterilni. Efikasnost se može dodatno poboljšati ako pre mezoterapije primenimo tretman Mikrodermoabrazijom.

Tretman traje od 30-90 minuta u zavisnosti od regije .Tretman se usklađuje sa potrebama svakog klijenta ponaosob prema specifičnostima njegovih estetskih potreba i želja. Preporučeno je da se tretman radi u seriji od 4-6 ponavljanja u razmaku od 7-10 dana.