LASERSKA EPILACIJA DIODNIM LASEROM

LASERSKA EPILACIJA DIODNIM LASEROM

Ubrzani tehnološki razvoj, posebno kada je reč o laserskoj tehnologiji, omogućio im je da tu zamisao mogu i da ostvare i to uz kratkotrajni i bezbolni tretman. Osloboditi se dlaka trajno, uspešno i bezbedno, postalo je moguće zahvaljujući laserskoj tehnologiji nove generacije. Za postizanje tog cilja veoma je važno i da se tretman laserske epilacije radi proverenim aparatima.

Trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlačica, koji obezbeđuje trajne rezultate. Epilacija laserom je danas najpopularnija i najdostupnija metoda trajnog uklanjanja malja bez propratnih neželjenih efekata (tkiva u neposrednoj blizini tretirane regije se ne oštećuju). Reč je o potpuno komfornom, bezbednom, brzom i daleko najboljem načinu za trajno rešavanje neželjenih dlačica. Laserska trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca.
Trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću laserskog snopa odgovarajuće talasne dužine, koja se izvodi nemačkim Diod 808 laserom najnovije generacije sa pojačanim sistemom hlađenja. Velike dimenzije manipulatora ovog lasera omogućavaju brz i komforan tretman, kojim se uklanjanju čak i svetle dlačice.
Reč je o nemackom inovativnom najsavremenijem uređaju koji predstavlja poslednju generaciju lasera za trajnu epilaciju najpoznatijeg svetskog proizvodjaca, koristi čak 3 kombinovane talasne dužine laserskih zraka. To predstavlja ogromnu prednost u odnosu na druge uređaje (koji koriste samo jednu talasnu dužinu).
Laserska epilacija funkcioniše po principu laserskog snopa koji sonda usmerava ka koži. Zahvaljujući pigmentu melaninu, koji se nalazi u folikulu dlake, laserski snop se apsorbuje i pretvara u toplotu, što dovodi do uništenja dlake. Pri ovom postupku koža ostaje netaknuta zbog jedinstvenog sistema hlađenja čak i do -3°C ugrađenog u same aparate. Diodni laser 808 nm prepoznaje i svetle i tamne dlačice i pruža dugotrajne rezultate nakon daleko manjeg broja tretmana.

Dokazano delotvoran tretman uklanjanja dlaka laserom koji je:

 • BEZBOLAN
 • ZA SVE VRSTE DLAKA
 • ZA SVE TIPOVE KOŽE
 • SIGURAN
 • S KRATKIM TRAJANJEM TRETMANA
 • SA NAJDUGOTRAJNIJIM REZULTATIMA
 • Laser BEZ BOLA koji je postavio nove standarde uklanjanja dlaka!
 • sistem hladjenja do -3° C Integrisani sistem za hlađenje, najnovije generacije, momentalno odvodi toplotu i hladi područje tretiranja, osiguravajući prijatan i siguran tretman za klijenta
 •  3 talasne dužine
 • Trajna redukcija dlaka
 • Uklanjanje uraslih dlačica
 • Postizanje svilenkastog, mekanog i glatkog izgleda kože
 • Tretiranje svih delova tela i lica

Delotvorno, bezbolno brzo i sigurno za Vas rešava problem neželjenih dlačica!

 • 4 nedelje pre tretmana laserske epilacije treba prestati sa depilacijom, čupanjem dlaka pincetom ili izbeljivanjem dlaka. Dlake se mogu brijati, skraćivati makazicama.
 • 4 nedelje pre tretmana trajne epilacije i u toku ne koristiti sredstva za samopotamnjivanje kože, solarijum i sunčanje
 • Ukoliko se radi laserska epilacija pazuha, 24h pred tretman ne koristiti dezodorans ili druge vrste antiperspiranata.
 • 24h pred tretman dlake se mogu brijati, skraćivati makazicama. Maksimalna dužina dlačica na dan tretmana ne sme biti duža 1mm.

Između tretmana laserske epilacije dlačice sa regije koju tretiramo je potrebno brijati, skraćivati makazama po potrebi (najmanje 2 puta). Tokom procesa trajnog uklanjanja dlaka nikako dlake ne depilirati ili čupati pincetom.
Ne koristite preparate koji iritiraju kožu i koji su fotosenzitivni (retinol, AHA kiseline).

Tretmane trajne epilacije ne mogu raditi: trudnice, dojilje, epileptičari, osobe koje boluju od kancera, osobe koje piju fotosenzitivne lekove, oboljenja kože, imaju otvorene rane.

Ovim aparatom se mogu uklanjati dlake sa svih delova tela, prepona, pazuha, lica, ruku i nogu, stomaka i grudi, leđa.

Na željeno područje nanosimo gel, a zatim sondu lasera dovodimo u kontakt sa kožom. Laser emituje snopove određene energije kao pojedinačne impulse ili slivene, u Hair Removal modu. Primljena energija kroz dlaku biva odvedena do korena dlake, gde se razvija toplota. Postignuta temperatura biće dovoljna za uništenje korena već postojeće dlake ali i slepljivanje krvnih sudova iz kojih se dlaka hrani. Matične ćelije dlake koje bi trebale da prave novu dlaku, takođe će toplotom biti uništene.

Tretman je gotovo bezbolan. Sistem hladjenja je i do -3 C. Integrisani sistem za hlađenje, najnovije generacije, momentalno odvodi toplotu i hladi područje tretiranja, osiguravajući bezbolan, prijatan i siguran tretman za klijenta.

Dužina trajanja tretmana zavisi od regije koju tretiramo i traje od 5 do 60 minuta. Potrebno je uraditi u proseku od 3 do 6 tretmana u redovnim intervalima od 4-6 nedelja za većinu regija. Laserska epilacije sa obavlja tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera. Trajnu epilaciju na istoj regiji je neophodno ponoviti u određenim razmacima zbog različitih faza rasta dlake.
Ukupan broj tretmana trajne epilacije zavisi od pigmenta dlake, njihove gustine i jačine, i hormonskog statusa klijenta.

Bitno je imati u vidu da laserskom epilacijom može da se ukloni 80 – 90% dlačica u koliko se radi redovnim intervalima. Nakon jednog laserskog tretmana, može da se izgubi 20 – 30% dlačica. Ponašanje samih dlačica zavisi od jačine njihovog korena, kao i od načina tretiranja pre epilacije.