HIGIJENSKI TRETMAN

HIGIJENSKI TRETMAN

Koža je najveći organ ljudskog tela, sačinjen iz tri sloja:

  • Epiderm
  • Derm
  • Hipoderm 

Najpovršniji sloj epiderma ili rožasti sloj je odgovoran za utisak koji naše lice ostavlja na okolinu. Lice koje zrači svežinom i blistavim tenom odlikuje tanji površinski sloj. A ukoliko on zadeblja koža izgleda umornije, beživotno i zapušteno. Za održavanje svežine lica potrebno je barem jednom mesečno ukloniti zadebljali rožasti sloj i to se može postići pomoću pilinga.
Higijenski tretman lica je deo lične higijene lica i preporučuje se svima – muškarcima i ženama svih uzrasta, tipovima koza i jedan  je od retkih koji se može raditi tokom cele godine  bilo da želite da tretirate problematičnu kožu sa aknama i bubuljicama ili da pospešite svežinu i hidriranost svoje kože. Ovaj tretman je važno primenjivati još od puberteta, zato što većina promena i problema na koži počinje u toj dobi, a između ostalog, korisno je početi što ranije sa adekvatnom negom kože, jer se tako usporava proces starenja, što pomaže da se bore što kasnije pojave. U zavisnosti od stanja i eventualnih problema na koži sprovodi se higijenski tretman lica.
Redovnom primenom pilinga sačuvaćete lice od pojave dubokih bora,  još dobar niz godina!
Broj  tretmana zavisi od tipa kože – najčešće se radi od 4 do  6 tretmana i mogu se raditi na svake dve nedelje.
Odličan je i saveznik masne kože.

Ovaj tretman podrazumeva dubinsko čišćenje kože, prilikom kojeg se odstranjuje sloj mrtvih ćelija na licu i otklanja nečistoća nagomilana u porama i omogućava nam da naša koža bude zdrava, čista, hidrirana i sveža, sa ujednačenim tenom. Prilikom higijenskog tretmana lica pravimo izbor preparata prema tipu kože, a koji će najbolje poboljšati stanje vaše kože. Ono što je obavezno prilikom higijenskog tretmana kože je piling koji će odstraniti mrtve ćelije i omogućiti njihovu zamenu novim, mladim ćelijama. Higijenskim tretmanom lica se ne dobija samo dubinski očišćena koža, već se masažom lica, vrata i dekoltea podstiče mikrocirkulacija, što pospešuje proizvodnju kolagena i elastina u ćelijama, a poznato je da su oni najzaslužniji za svežu, hidriranu i zdravu kožu. Sama završnica tretmana se sastoji iz dve maske i kreme prema tipu kože, koje imaju ulogu da smire, nahrane i zaštite kožu. Tretman traje do sat i po vremena.

Uklanjanjem mrtvih ćelija kože, lice postaje mekše, sveže i elastičnije. Enzimski piling lica se razlikuje od hemijskog jer je mnogo nežniji u svom delovanju. Enzimi prodiru u gornje slojeve tkiva, čiste pore, poboljšavaju kožu i podstiče se novi rast ćelija. Takođe, poboljšava izgled finih linija i bora, ublažava suvoću lica i crvenilo, sprečava formiranje akni na licu, podrazumeva dubinsku hidrataciju, revitalizaciju i regeneraciju kože. Svaki tretman je individualan i prilagođen.

Sam postupak sastoji se iz nekoliko koraka:

  • čišćenje lica
  • piling lica
  • masaža lica
  • nanošenje hranljive maske
  • nanošenje hranljive kreme

A1 Beauty Institut koristi pilinge i preparate najprestižnijih nemačkih kozmetičkih brendova koji su usaglašeni sa nacionalnim i evropskim standardima, s posebnim osvrtom na bezbednost i efikasnost preparata. Preparate koje koristimo odobreni su u Naučnom institutu Medicinskog fakulteta u Hanoveru koji spada u vodeće dermatoloske centre Evrope.